Heroes of the Interbellum

Hier kun je vragen hoe iets werkt in D&D 4 of zeggen wat je denkt dat beter kan.
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 30 Jan 2014 14:20

Heren,

Met Roelen's vertrek binnenkort komt onze live-action RPG 2,5 maand stil te liggen. Wanneer hij terugkomt zijn Marco, Jan en ik weer 1 maand weg, dus er zijn geen sessies van maart tot half juni. Met de huidige problemen om een datum te prikken is het eigenlijk nu tot half juni stil.

Het leek mij leuk om in die periode een korte campaign van 2 of 3 sessies te spelen met wie daar zin in heeft. Gewoon hetzelfde lachen, bier drinken en dingen platslaan als nu. Voor spelers wil ik eerst iedereen op dit forum (minus Roelen dan), Marco en als er mensen geen interesse hebben wat spelers uit de andere D&D groep vragen, want die gamen nu ook niet.

Het plan is wat helden van de vorige oorlog tegen de Shadowking (dus jullie, maar dan 20 jaar geleden) een kort avontuur te geven nadat de Shadowking was verslagen. Met alle aandacht op die grote strijd gevestigd zijn er dingen achter de schermen gebeurd die nu gestopt moeten worden.

Ik denk aan 5 characters van level 4, 5 of 6 (nog niet over uit) in een kleine sandbox waarin je meerdere doelen hebt en zelf de volgorde bepaalt om bij het einde te komen.

Vraag 1
Heb je interesse om mee te doen?

Vraag 2
Heb je een voorkeur voor een character?

Character creation duurt lang en hoewel dat top is voor de campaign die we nu al dik een jaar spelen is het voor zo'n korte tussen-campagne niet de moeite waard om iedere keuze op de mail te zetten of via Steam te bespreken.

Ik ben van plan de characters zelf te bouwen en jullie te laten kiezen wie je wil spelen uit een groep van 5 helden. Je mag een voorkeur voor class, role of race opgeven en dan bouw ik dat character specifiek voor jou. Meestal komt dit uit zichzelf wel goed, maar ik manage wel een klein beetje de roles, zodat we niet 3 strikers en 2 casters hebben maar geen leaders of defenders.

Als je zelf de Character Builder hebt mag je ook best je eigen character maken. Ga uit van L4 op dit moment. Gratis Weapon Expertise Feat of Implement Expertise Feat, de standaard 16, 14, 13, 12, 11, 10 array en de normale +1 op 2 Attributes van L4. Je mag de +2 Attribute bonus van je race verschuiven volgens de PHB3 regels, iedere up to date Builder geeft je al een vaste +2 en eentje waarbij je uit 2 stats kunt kiezen.

Je krijgt 4 magic items, een +2 weapon/implement/armor/amulet van max L8, een +1 weapon/implement/armor/amulet van max L5, een +1 weapon/implement/armor/amulet van L1 zonder ability (gewoon magic xxx) en een ander item (boots, gloves, shield, helm, ring, wondrous) van L7 samen met een Potion of Healing en een Potion of Vitaly naast genoeg gold om alle non-magic gear die je wil te kopen. Dat is trouwens geen uitnodiging om 30 paarden te kopen en dan te zeggen dat ze non-magic zijn en je genoeg gold van me kreeg........

Het is first come, first serve. Zelf bouwers en mensen die een voorkeur uitspreken voor wat ze mij laten maken krijgen hun ding, wat er overblijft aan rollen bouw ik characters voor en mogen de spelers die het niets boeit uit kiezen.

Informatie over races en classes vind je hier;
http://s7.zetaboards.com/Digitally_Down ... 1013711/1/
http://pastebin.com/hbGNhdup

Vraag 3
Het idee is vrijdag 7, zaterdag 8, vrijdag 14 of vrijdag 15 maart de eerste sessie te doen. Ben je dan beschikbaar?

Vraag 4
Heb je tips, suggesties, vragen of whatever, laat het me weten.
Blaat?
User avatar
The Observer
Posts: 6
Joined: 19 Jul 2012 15:53

Re: Heroes of the Interbellum

Post by The Observer » 30 Jan 2014 15:01

Lijkt me wel lachen

7 maart gaat em voor mij niet worden. (8 maart mudmasters dus moet uitgerust zijn)
User avatar
The DM
Posts: 350
Joined: 16 Jul 2012 16:49

Re: Heroes of the Interbellum

Post by The DM » 02 Feb 2014 19:04

Ik wil wel meedoen... ik kan volgens mij al die data.
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 04 Feb 2014 09:45

Derk en Marco doen mee.
Sander heeft geen interesse.
Jan denkt er over na.
Geen reactie van Rogier.

Ik heb een aantal characters af, deze drie staan redelijk vast;

Half Orc Rageblood Barbarian
Zeer hoge damage, idiote charges en steeds meer boosts, tempHP en abilities als hij bloodied raakt of in een rage gaat. Het is een balans tussen genoeg damage krijgen om je beste abilities te kunnen gebruiken en genoeg damage uitdelen om tempHP op te bouwen en enemies te killen voor ze jou neerleggen. Standaard attack is al 1d12+1d6+8 damage, iedere 1 of 2 op de 1d12 mag je overnieuw rollen.

Half Elf Paladin
Glimmend zilveren Full Plate Armor, Heavy Shield, een zwaard wat straalt met heilig vuur en een glimlach die net zo verblindend is. Een tank die minder damage doet als een Fighter, maar wel veel zwaarder straft met Marks, een beetje Healing heeft en auras met buffs combineert met attacks die debuffs geven. Echt de noble hero, met hoge Charisma, Diplomacy en een skillset gebouwd op anderen inspireren, steunen en de Gods om hulp vragen in de strijd tegen onrecht.

Dragonborn Dragonsoul Sorcerer
Dragonborn die meer Dragon in zich heeft dan de meeste. Sorcerers zitten ergens tussen Wizards en Warlocks in als een caster met high damage spells en minder AoE. Vooral gericht op Fire Damage kan zijn verbinding met de Dragonsoul in hem extra damage doen en enemies die hem rechtstreeks aanvallen krijgen te maken met damage auras en Dragon effects die geactiveerd worden door damage.

Ben nog wat aan het rommelen met een Elf Druid, Shifter Monk, Minotaur Archer Warlord of Dwarf Runepriest, maar kom er niet lekker uit.

De sandbox begint een idee te krijgen, het gaat over een gevallen abdij, waar meerdere powers op zoek zijn naar iets en jullie ze kunnen helpen, tegen elkaar uit spelen, allemaal verslaan of whatever.

Zal volgende week die lui uit de andere groep vragen, aangezien we nu wat spelers te weinig hebben.

Hou jullie op de hoogte.
Blaat?
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 04 Feb 2014 14:35

Vierde character is een Minotaur Throwing Hammer Warlord

Groot, langzaam en taai gooit hij zijn hammer om grote enemies te verzwakken en de party te ondersteunen. Tanky genoeg om op de frontline te overleven verzorgt hij ook healing, heeft een nare charge en beukt enemies op de grond of in het rond als het nodig is. Hij is beter vlak buiten het gevecht om enemies keihard te cripplen met ranged attacks, maar als echte all-rounder kun je iedere kant op.
Blaat?
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 05 Feb 2014 15:13

Laatste char is een Razorclaw Shifter Druid

Vooral gespecialiseerd in Lightning spells heeft deze Druid net zoals een roofdier scherpe zintuigen, veel fysieke skills, en kan zijn shape verder aanpassen voor meer speed en hogere reflexen. Spells die enemies dwingen te bewegen, planten die groeien en doelwitten wurgen, vlijmscherpe doorns die paden blokkeren en meer dingen die nuttig zijn in de strijd zorgen voor controle van het gevecht. Het is ook altijd een optie als een panter rond te rennen en vijanden open te scheuren.
Blaat?
User avatar
Simon
Posts: 58
Joined: 19 Sep 2013 22:16

Re: Heroes of the Interbellum

Post by Simon » 12 Feb 2014 09:47

Na wat twijfel heb ik besloten om niet mee te doen.

Wil zaterdagen graag fris zijn om dingen te regelen voor verhuizing, en heb zaterdag ochtend ook soms een meetup met wat mensen om 9.00 in de morgen.

De karakters klinken koel en had op zich wel interesse om een druid te spelen.
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 12 Feb 2014 10:12

Begrijpelijk.

Sander doet toch mee, dus ik heb nu 3 man. Zal zaterdag bij die andere groep nog 2 proberen te ronselen. Wordt wel lastig aangezien die met 3 zijn, maar daar verzin ik wel wat op.

Marco, denk je na Mudmasters nog puf te hebben dat we het 8 maart doen?

Of wordt het vrijdag 14 / zaterdag 15? Sander ook die drie dagen beschikbaar?
Blaat?
User avatar
Drak'kan
Posts: 67
Joined: 17 Sep 2013 21:55

Re: Heroes of the Interbellum

Post by Drak'kan » 12 Feb 2014 17:48

Euh, ik had besloten niet mee te doen?
Endure. In enduring grow strong.
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3752
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Heroes of the Interbellum

Post by BioTech » 13 Feb 2014 10:12

Jij zei zaterdag dat je die Minotaur wou spelen?

Ook best als je toch niet wil.
Blaat?
Post Reply