Hoe werkt Teamwork?

Weet je niet meer hoe iets werkt in World of Darkness? Verstoor het spel niet, stel je vraag hier.
Post Reply
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3727
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Hoe werkt Teamwork?

Post by BioTech » 14 Mar 2009 12:45

Het is al een keer uitgelegd, maar om te voorkomen dat iedereen door threads moet zoeken naar de uitleg komt het hier nog een keer. Samen iets doen in WoD geeft bonussen. De persoon met de meeste dice voor de situatie krijgt bonus dice voor ieder succes dat minder geschikte personen die meewerken scoren.

Een voorbeeld:
Dex 3 Crafts 3 persoon wil een auto repareren. Hij heeft 6 dice.
Dex 2 Crafts 2 persoon besluit te helpen. Hij heeft 4 dice.

De 4 dice worden eerst gerolled en er komt 1 succes uit. Deze telt niet voor de reparatie zelf, maar dat betekent dat de persoon met 6 dice nu de reparatie mag doen met een +1 bonus, 7 dice totaal dus.

Als er meerdere auto's gerepareerd moeten worden is het in dit geval dus nuttiger om ze los te doen, want zo heb je 6 + 4 = 10 dice per beurt in plaats van 6 + successen. Het voordeel van teamwork is wel dat de kans op exceptional successes groter wordt, iets wat in sommige situaties veel belangrijker is. Het tweede voordeel is als het om tijd gaat, reparaties gaan per auto veel sneller met samenwerken.

Critical failures bij de assistent geven een penalty op de acties van de main actor. Aangezien critical failures veel vaker voorkomen bij mensen zonder skills, is het daarom niet verstandig om mee te helpen in een situatie waar je geen verstand van hebt aangezien je het zo juist kunt verprutsen.

Samenwerken kan in principe bij alle mental skills en de meeste social, maar je kunt het bij physical slechts zeer beperkt doen. Je kunt niet samen stealthen, met zijn tweeen autorijden of een gecombineerde attack doen, maar elkaar helpen bij het uitschakelen van een alarmsysteem of verzamelen van eetbare bessen werkt natuurlijk weer wel.
Blaat?
Post Reply