Day Four - Safety Behind Bars

...wake up...
Locked
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3721
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Day Four - Safety Behind Bars

Post by BioTech » 11 Nov 2009 22:12

Vergeet niet eerst het einde van Day Three te lezen, ondanks dat het weinig interessant is staat daar ook je XP vermeld!
Blaat?
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3721
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by BioTech » 11 Nov 2009 22:51

Mack en Sylia zijn in staat meer uit de krachtcentrale te slopen dan ze in eerste instantie dachten en hoewel vrolijk niet het juiste woord is ontstaat er een iets positievere sfeer. Opluchting dat alles niet voor niet is geweest neemt over.

Joseph heeft niet veel om mee te werken, maar als de auto eenmaal binnen staat weet hij door gebogen buizen in stukken te zagen een paar versterkingen te maken voor op de hoeken waar zijn ondersteunende constructie het dak raakt. Het is nogsteeds geen veilig afdak, maar het wiebelt niet meer bij iedere bocht en is minder gammel.

Wits 4 + Crafts 2 = 6 dice, 1 succes
Wits 4 + Crafts 2 = 6 dice, 2 successen
Niks geweldigs, maar puntje Durability erbij voor dat ding


Harrison ontdekt niet speciaals aan zijn geweer. De kolf lijkt iets afgesleten, de glans niet meer zoals hij deze herinnert, maar na maanden wildernis, brandende zon en blootstelling betwijfelt hij of het door de regen van net kwam.

Wits 3 + Firearms 3 + Speciality Rifles 1 = 7 dice, 1 succes
Niks aan het handje


Het lawaai van Mack, Sylvia en wie hen besluit te helpen die machines slopen, Joseph die last en zaagt, de regen die ketst op het dak, het gebrul van het onweer, het gesnurk van Mick, het gepiep van Ampersand, spanning voor wat er komen gaat, malen over Anansi's gezwemel of over de bedreigingen van eerder, er zijn tientallen redenen om wakker te blijven. Echter, wanneer de laatste adrenaline je lichaam verlaat en je aan geluiden went of ze wegsterven merk je al snel dat je gesloopt bent en is het niet zo moeilijk om in slaap te vallen als je dacht. De geur van de uitlaatgassen als de Ford naar binnen wordt gereden drijft heel even de stank van de lijken, het bloed en het resterende buskruit weg, maar uiteindelijk keren ze terug en wen je daar ook aan. Zelfs voor degenen die langer wakker blijven of op wacht staan is het mogelijk enigszins tot rust te komen.

Hoppa, iedereen +1 Willpower voor goede rust
Quick Healer Vladimir healed 1 lethal damage
Harrison zit op 2 dagen dus healed ook 1 lethal damage
Justin en Mick zijn halverwege, morgen healen zij


De enige uitzondering voor een onverstoorde nachtrust is Joseph. Angstige dromen plagen hem en s'nachts schrikt hij overeind net voordat een oogloze schim hem in zijn dromen vastgrijpt. Hij kijkt verward naar Snomale in zijn hand, hij weet zeker dat het ergens naast hem lag en niet geklemd in zijn hand toen hij in slaap viel. Het lijkt toeval maar als hij later s'nachts weer wakker ligt is zijn hand leeg voordat hij ineens de vertrouwde greep weer voelt, zonder dat hij zijn hand bewoog. Na wat gekloot met de zaklamp ontdekt Joseph dat hij met concentratie de hamer naar zijn hand kan laten keren. Alsof het ding gegooid is beland het keer op keer in zijn hand, hard genoeg om te merken dat er vaart achter zat, maar nooit pijnlijk. De afstand waar vanaf dit lukt is minimaal, buiten een meter gebeurt er niets, maar wanneer Joseph het vanaf zijn riem probeert ziet hij dat de lus zichzelf ontvouwt en de hamer tegen zijn palm aan klapt en hij instinctief zijn vuist sluit, Snomale fier in zijn hand.

Hoewel de hamer hetzelfde aanvoelt als eerst lijkt de strijd om het gewicht minder zwaar. Hoewel er nogsteeds de onmogelijke massa ergens op Joseph's gedachten rust, is het makkelijker te dragen, minder moeite om de hamer te zien als hamer en niet als iets onwerkelijks. In een uiterste poging te zien wat er gebeurt legt Joseph de hamer in het kantoortje, tegen de muur, loopt naar buiten en gaat op dat punt staan, concentrerend. Met een bulderend gerammel stoot de hamer dwars door de betonnen muur heen. Stof verspreid zich, brokstukken beton vliegen rond en rollen door de power plant, maar als Joseph ziet hoe het gruis zakt heeft hij niet alleen het vertrouwde gevoel in zijn hand, maar is er ook een groot gat zichtbaar in de muur tussen het kantoor en de grote zaal.

Joseph heeft voor 5XP Affinity L2 gekocht voor Snomale.
Wederom komen er geen regels voor de mogelijkheden, maar uit de beschrijving kun je het een en ander opmaken. Wat je minimaal mag veronderstellen is dat de Recall ability je in ieder geval ook iets wat lijkt op Quick Draw geeft.


Hoewel het een lawaai als jewelste is en Mick die in het kantoortje sliep er haast wel mee geconfronteerd moet worden, is dit niet voor iedereen het geval. Het is diep in de nacht, donker, er is genoeg lawaai van werken en weer om je heen en wie weet hoe ver je weg bent in slaap.

Eigen beslissing of je iets hebt meegekregen van Joseph's ontdekking.

Je bent zo gewend aan het geluid van de regen dat je het onmiddelijk opmerkt wanneer het stopt. Het plotselinge gebrek aan het geluid waar je zelfs in je slaap aan bent gewend schudt je wakker als je dat nog niet bent. Door de ramen komt een donkerblauwe gloed naar binnen, grauw, maar niet zo donker en onheilspellend als gisteren. Als je naar buiten kijkt zie je een vroege ochtend, te vroeg om te voorspellen of het de brandende zon gaat worden die je gewend bent of iets anders, maar het is zeker weten niet het noodweer van eerst. De donkere wolken lijken te zijn vervlogen en ver aan de horizon zie je ze pas, wegzwevend van jullie en de richting waar Ryker op is.

"Ze komen eraan, we moeten nu weg" gilt Sylvia paniekerig terwijl ze overeind kruipt naast de stapel onderdelen en meuk achterin de Ford. Ze is in slaap gevallen in de achterbak, tussen alle dingen waar ze zo veel voor opgegeven heeft. "Fuck, ik snap het nu pas. Het is niet de regen waar ze achteraan zitten, het is de bliksem." Ze ratelt snel, alsof het besef in haar droom is gekomen en ze bang is alles te vergeten als ze echt wakker wordt. "Bliksem is elektriciteit, daarom komen ze ook op power plants af, met al die dingen in het bos en de wolken over ons heen komen ze allemaal hier langs." Ze duwt de deuren open en staart het veld in.

Je hebt geen verrekijker nodig om de tientallen bewegende vormen te zien die uit de rand van het bos komen en het veld op lopen. De beweging die de groep maakt is van ver al te zien en zelfs al herken je geen individuen, een massa is onmiskenbaar. "De wolken hier overheen hebben ze recht naar ons geleid..." Ze wijst naar de auto. "Alles wat we nodig hebben zit erin, Ryker ligt door het bos....door hen heen..." Ze wijst recht naar voren en je ziet een dirt road tussen de bomen, met geïnfecteerden tussen jullie power plant en de route in.

Er is zeker nog een paar minuten voor ze het grote veld zijn overgestoken en bij de power plant zijn, maar waar ze uit alle randen van het bos komen gaan ze allemaal richting de power plant en hoe langer je wacht, hoe moeilijker er doorheen breken wordt. Aan de andere kant is ontwijken dan wel weer makkelijker...

Code: Select all

Mick    [*][*][*][*][*][X][X][ ]   Willpower 3/6  Flaregun (-1L) 1/1 R0
                             Axe(2L)  .38 (2L) 0/6 R0  .44 (3L, 9 again) 6/6 R18
Vladimir  [X][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]  Willpower 6/6  Medkit 10/20  Bone saw (2L)  Scalpel (-1)
                             M16A3 (4L) 16/30 R0  
Joseph   [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]     Willpower 6/6  Hammer (2B)  Snomale (2B)  Knife (1L)  
Justin   [X][X][ ][ ][ ][ ][ ][ ]   Willpower 6/6  M1911A1 (3L) 5/7 R0  Fire Axe (3L)  
                             M16A3 (4L) 23/30 R0  
Harrison  [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]   Willpower 6/6  Remington 700 (4L, 9 again) 1/5 R9  Knife (1L)
Mack    [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]     Willpower 5/5  Taser (-1) 7/10 R0
!!!DEADLINE ZONDAG 15 NOVEMBER 2300!!!
Blaat?
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3721
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by BioTech » 11 Nov 2009 22:55

Iedereen is wakker, de spullen zijn verzameld en de reis naar Ryker kan beginnen.

Tussen jullie en de weg in staan tientallen geïnfecteerden en het worden er steeds meer. Ze komen continue dichterbij en gaan linea recta op jullie af. Hoe langer je wacht hoe meer de buitenste strompelaars naar binnen komen en een obstakel worden, maar dat betekent ook dat over de flanken vluchten makkelijker is. Snel en zeker handelen nu ze op hun zwakst zijn of afwachten en proberen om ze heen te zwenken? Het laatste is een lastige manoeuvre voor een onervaren chauffeur, maar wel de keuze van de veiligheid. Als het lukt
Blaat?
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3721
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by BioTech » 11 Nov 2009 22:57

Okay gents, laten we proberen net zo te knallen als na het gesprek over de problemen kortgeleden. Een ronde in een dag is al lang niet voorgekomen, maar jullie hebben vandaag bewezen dat het nog mogelijk is als de motivatie er maar is.

Met deze verse dag heb ik zin om knallend te beginnen en ik hoop jullie ook!
Blaat?
User avatar
Justin Time
Posts: 509
Joined: 03 Jan 2009 19:20
Location: [||||||..........]

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by Justin Time » 11 Nov 2009 23:46

''De ballen allemaal! Ik peer hem vast, ik ben enorm kwetsbaar op deze scheurijzer, ik ga nu weg nu ik ze nog allemaal kan ontwijken!

Enneh... rijd er een paar plat voor me''

Justin springt op de Ducati en zet zijn helm op. Hij start de motor en geeft vol gas richting de dirt road.
Turbo! Turbo!
User avatar
Harrison
Posts: 550
Joined: 28 Apr 2009 21:27
Location: Troy, Oregon

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by Harrison » 12 Nov 2009 13:04

De regen stopt en Harrison wordt wakker. Hij merkt dat de wond in zijn schouder die hij had overgehouden aan zijn gevecht met Lord Humungus nu helemaal weg is. Hij rekt zich uit. "Ah! Nieuwe ronde, nieuwe kansen," lacht hij tegen zichzelf. Hij pakt zijn geweer en tas en controleert snel of alles is zoals het moet zijn en doet ze daarna om.

Als Silvia de deur open doet en naar buiten kijkt loopt Harrison ook naar de opening toe, en ziet de horde aan vijanden die langzaam maar zeker hun kant op komen. "Okay, jongens, time to make like a tree and leave! Ontbijten komt later wel, anders zijn wij zo het ontbijt!" roept hij vrolijk tegen de groep.

Harrison helpt met het inladen van de spullen en gaat daarna in de achterbak zitten. De keuze hoe er ontsnapt moet worden laat hij aan anderen over, maar als er naar gevraagd wordt is vindt hij dat meteen moet worden weggegaan. Hij pakt zijn geweer en maakt zich glimlachend klaar om vanuit de achterbak korte mette te maken met elke geïnfecteerde die in zijn vizier komt die een gevaar vormt voor de inzittenden van de auto.
"Like one, that on a lonesome road / Doth walk in fear and dread, / And having once turned round walks on, / And turns no more his head;..."
User avatar
Joseph
Posts: 603
Joined: 19 Dec 2008 11:04

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by Joseph » 13 Nov 2009 19:13

“De laag is 30 meter diep en dan houdt het sedimentaire gesteente op en begint het zuur gesteente.De eerste genoemde laag is rijk aan ijzer en heeft een stabiele structuur. De bruikbare opervlakte is ongeveer 5 vierkante killometer. De informatie verkregen uit de veldmetingen is hoopvol en wijst er op dat... “ Joseph kijkt op en ziet dat al laat is "veel te laat voor een zaterdag avondje door werken"

Hij loopt richting de koelkast en pakt een koud flesje bier eruit. Hij loopt richting zijn raam om te kijken of er nog wat gebeurt buiten in een dure wijk van Calgary. Vanuit zijn studiekamer twee hoog valt redelijk wat zien. Het is een rustige straat in een buitenwijk, zoals vele andere rond Calgary. Aan het eind van de straat suist er soms een auto langs het kruispunt.

“Waters heeft zijn vuil weer op de verkeerde plek gezet verdomme zo loopt er straks weer iemand tegen aan” bedenkt Joseph

Als hij zich om draait ziet Joseph dat hij niet meer in zijn appartement staat. Het is buiten nog even donker. Een vage herinnering komt bij hem op van deze plek. Dan kijkt hij goed” Naaldbomen, heldere hemel en een meertje niet verder dan 200 stappen van hem vandaan. Dit is dat huisje dicht bij Canmore” Het groene landschap van zijn herinneringen wordt door een laag sneeuw bedekt. De kou doet Joseph schrikken. Benen en armen reageren sloom en verdoofd hij probeert te bewegen maar het lukt niet. Als hij naar zijn benen kijkt ziet hij dat het sneeuw tot zijn knieën komt. Gewoon sneeuw lijkt het maar het is alsof het sneeuw tegen zijn benen drukt. Hij probeert met zijn handen het sneeuw weg te graven maar kan deze nauwelijks nog bewegen. Als Joseph naar zijn handen en armen kijkt om te zien wat er mis is ziet hij dat er een dun laagje sneeuw op ligt en zijn handen al lichtelijk blauw worden van de kou. “ Ik moet hier weg ... anders vries ik dood. “ Nog een keer probeert Joseph met al zijn kracht te bewegen. Hij kan zijn armen nauwelijks bewegen. Alsof zijn armen aan loodzware gewichten hangen. Het wordt donkerder en donkerder terwijl Joseph zonder succes worstelt. Opeens verschijnt een oogloze schim voor hem.

Joseph is weer in de fabriekshal, koud zweet op zijn rug en armen. “ Die droom voelde veel te echt..” dan ziet hij dat hij Snowmale in zijn hand vast houdt. Mogelijk is deze schuldig voor de nachtmerrie..

Die ochtend, na het ontdekken van zijn nieuwe krachten, denkt hij nog de oogloze schim. " angst speelt me parten. Die zombie die mij vasthield ben ik erg van geschroken.. dat is terug gekomen in m'n droom. " bedenkt hij en kijkt naar Snomale "er lijken zoveel dingen onverklaarbaar, wie of wat zou er achter zulke krachten zitten?"

Dan stopt hij met peinzen en begint zijn spullen te pakken....als hij van de anderen hoort dat zombies er aan komen vertrekt zijn gezicht en hij schudt zijn gezicht. Met een ernstige toon zegt Joseph:" Laten we maar zo snel mogelijk vertrekken richting Ryker, anders hebben die oogloze klojo's iets om op te kauwen "
User avatar
Vladimir
Posts: 1172
Joined: 16 Dec 2008 10:00

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by Vladimir » 13 Nov 2009 22:22

Vladimir wordt wakker van Sylvia en kijkt om zich heen.

Harrison is druk bezig met het pakken van zijn spullen , Joseph zit wat verdwaast met Snomale in zijn hand en Justin rent naar buiten.

Duidelijk dat er iets gaande is , en tijdens het pakken van zijn spullen pikt Vladimir om zich heen woorden uit de lucht om er een geheel van te maken : Ooglozen , Storm , Elektriciteit , Weinig tijd.

Totdat Vladimir de deur door stormt had hij nog niet precies in de gaten waarom hij zo'n haast had , maar als hij "oog in oog" jeezus wat een slechte woordgrap komt te staan met de ooglozen weet hij genoeg.

Hij springt in de Ford , start de auto en als iedereen ingestapt is roept hij : "Houdt je vast !!", en rijdt hij weg over de dirtroad.

Ik rij gecontroleerd , maar stevig door. (Ik neem geen risico's met al die spullen en mensen achterin)

Zeg , hoe zat het nou met die Iron Stamina en het wakker blijven enzo ? Ben ik dat kwijt nu ?
a screaming comes across the sky ...
User avatar
BioTech
Beheerder
Posts: 3721
Joined: 15 Dec 2008 22:54

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by BioTech » 14 Nov 2009 11:47

Vladimir wrote: Zeg , hoe zat het nou met die Iron Stamina en het wakker blijven enzo ? Ben ik dat kwijt nu ?
Je loopt niet meer achter met slaap ofzo, als je dat bedoelt, uren zijn ingehaald.
Blaat?
User avatar
Mack
Posts: 109
Joined: 29 Sep 2009 19:24

Re: Day Four - Safety Behind Bars

Post by Mack » 15 Nov 2009 12:55

Mack heeft al sinds zolang hij kan herrinneren niet goed geslapen.. altijd 1 oog open zodat "Big Brother" hem niet te snel af kon zijn...

Echter sinds het gesprek met Anansi slaapt hij nog slechter omdat veel dingen in zijn gedachte blijven malen..

WIE is Anansi en hoe kon hij ons vinden? Kan ik de mensen hier wel vertrouwen? meeste denke niet na zoals al eerder is aangetoond bij het kaart trekken

En zo blijven de gedachten malen...

Als hij Silvia hoot schreeuwen staat hij op en heeft meteen een steen in zijn maag...

FUCK zie je wel... dit was ZO een slecht idee... nu te laat nu moetik vluchten....

Hij ziet iedereen in actie springen en stapt als een van de laatste in de Ford, Als het moet kan ik altijd nog iemand als een meat shield gebruiken, ben toch niet echt loyaliteit verschuldigt aan ze.... ze speeelde met mijn leven bij het kaart trekken. Weer een les geleerd, zelfs nu kan je niemand vertrouwen
Locked